Michal

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dojmy- Zaklínač 3: Divoký hon

V stánku CD Projekt RED je všetko po starom. Pred zahájením prezentácie Zaklínač 3: Divoký hon sa rozdáva pivo, priestor tradične praská vo švíkoch a počet nálepiek "hra E3 2014" na stene pribúda. Ani zďaleka nie je dobojované. “Potrebovali sme viac času na odladenie,” povie mi viditeľne unavený výkonný producent John Mamais. Sedíme v miestnosti so stolom posiatym komiksami Zaklínač a bavíme sa o tom, čo bolo predmetom druhej veľkej prezentácie najznámejšieho herného poľského exportu.

“Len sa ničoho neboj,” skočí mi do reči, než mu stihnem otvorene povedať o svojich obavách z toho, čo som videl. U CD Projekt Red je latka nastavená extrémne vysoko, no tohtoročná prezentácia má priamočiaru štruktúru a plytkú náplň. Vravím mu, že urobili z Geralta poslíčka, pretože chodí z jedného miesta na druhé a systémom “Ja som ti pomohol, teraz pomôž ty mne.” sa prepracúva k informáciám o hľadanej žene s popolovými vlasmi.

Od posledného stretnutia s Geraltom bola návšteva najväčšieho mesta v hre Novigrad a blízkeho okolia na štandardy, na aké sme zvyknutí u CD Project Red miernym sklamaním. Štruktúra misie s názvom Ladies in the Woods je jedna z mála, počas ktorej sa začínate usmievať; nie nad bravúrnymi dialógmi, kde sa to hemží ranným vyprázdňovaním a slovnými hračkami, ale schémou postupu “Dva kroky vpred, jeden vzad.”


“Sme vo fáze uzatvárania obsahu,” popisuje Mamais aktuálny stav hry. “Väčšina obsahu tam už je, ale na niektorých veciach sa bude ešte stále pracovať. Dokonca aj v procese ladenia a vylepšovania budeme tu a tam pridávať obsah.”

Zaklínač 3: Divoký hon vychádza 24. februára 2015 a nedá mi nespýtať sa na nedávny odklad a reakcie komunity. “Urobili sme to preto, aby bola hra lepšia,” oprie sa o mäkké kreslo. “Potrebovali sme viac času, aby sme ju vyladili. To je asi najhlavnejší dôvod.”

“Najskôr sme boli vystrašení,” popisuje deň, v ktorý oznámili svetu nový dátum vydania. “Reakcie sa však zhodovali v jednom, fanúšikovia hovorili: ‘Vezmite si toľko času koľko potrebuje, aby ste urobili fantastickú hru.’”

“Ľudí nezaujíma ako dlho bude trvať vývoj, zaujíma ich výsledná hra,” dodal Mamais na zaver. A myslím, že ich nebude zaujímať iba jedna misia z desiatky ďalších, tak ako mňa počas prezentácie, ale výsledný produkt a zakončenie ságy o Geraltovi. A Zaklínač 3: Divoký hon je na najlepšej ceste splniť všetky očakávania.


Dojmy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014