Michal

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Recenzia-Watch Dogs

Pred siedmymi rokmi zrušil Ubisoft vývoj ďalšieho pokračovania Driver série, aby namiesto toho spravil niečo iné, nové a možno lepšie. Vytvoril Watch Dogs, akčnú adventúru postavenú na nových herných princípoch, ktoré menia hrateľnosť od základu. Vývoj hry bol pomalý, platformy pribúdali a spolu s nimi aj odklady. Ale to všetko preto, aby k nám nakoniec prišla hra, ktorá sa stala novou konkurenciou pre GTA a priniesla desiatky hodín zábavy.

Watch Dogs ponúka štandardný štýl akčných adventúr v otvorenom svete, ktorý ale ochucuje svojou špeciálnou tajnou prísadou a to hackovaním všetkého v dosahu. Dostávame sa totiž do Chicaga blízkej budúcnosti, ktoré je kompletne napojene na jednotný informačný a ovládací systém ctOS. Ten zastrešuje cez päťtisíc kamier, semafóry, zábrany na cestách, parné potrubia, svetlá, bankomaty, ale aj všetky mobily a počítače v meste napojené na internet. Všetko je pod kontrolou. Všetci sú monitorovaní, o všetkých sa vie všetko. Samotný príbeh ale nebude o tom, ako niečo takéto môže zneužívať vláda, ale o hackerovi menom Aiden Pearce, ktorý je na ceste za pomstou a popritom tento systém využíva.

Pred rokom bol Aiden označený ako cieľ, zomrela pritom jeho neter a on vie, že to je jeho chyba. Brat je od nehody mĺkvy a jeho sestra chce, aby s tým prestal, ale on nemôže. Vracia sa späť, aby zistil, čo sa vlastne stalo, prečo sa to stalo a kto za tým stojí. Čaká vás tak intenzívny príbeh s postavami, ktoré majú hĺbku, svoje temné stránky a aj špecifické schopnosti. Nebudú chýbať prekvapenia, sklamania a zrady. Všetko v exotickom prostredí digitálnych systémov. Bude to drsná, miestami náročná, ale hlavne rozmanitá cesta mestom, vidiekom, temnými skladmi, ale aj budovami korporácii a ich tajnými systémami. Celé to dopĺňa množstvo vedľajších misii, digitálne výlety do virtuálnej reality ako aj multiplayer previazaný priamo cez singleplayer.

Celkovo Watch Dogs nesklamal. Síce nevyžmýkal naplno svoj potenciál a ani neponúkol sľubovanú grafiku, dodal ale všetko, čo hra potrebuje. Ubisoftu sa podarilo vytvoriť veľmi kvalitnú akčnú adventúru a priblížiť sa ku GTA. Tvorcovia si vybrali svoj vlastný štýl, v ktorom sú v niektorých veciach lepší, ale stále im ostáva veľa prvkov, ktoré treba dotiahnuť. Tak či tak si hru naplno užijete. Má príbeh, ktorý vás chytí, slušnú hrateľnosť, v ktorej môžete kombinovať hackovanie, stealth ale aj čistú akciu. Nakoniec tu nechýba množstvo vedľajších a hlavne zábavných činností alebo multiplayer pripojený priamo s vašim mestom. Možno je škoda jazdného modelu vozidiel, ktorý mohol byť lepší a prirodzenejší. V konečnom dôsledku, Watch Dogs síce nie je dokonalý, ale viac ako slušný začiatok novej série. Pokračovanie určite bude nasledovať a uvidíme, kam Ubisoft posunie sériu nabudúce.



Hry | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014